Dansa com a eina terapèutica amb víctimes de violència de gènere, de Montserrat Iranzo

28 11 2012

La ballarina, creadora i dansaterapeuta Montserrat Iranzo va començar a treballar en aquest projecte l’any 2008 després d’altres experiències en l’ús de la dansa com a eina d’intervenció terapèutica i social.

Mitjançant la Dansateràpia, metodologia que posa l’accent en l’abordatge de la globalitat (cos i ment) de l’ésser humà, i en el treball amb grups interdisciplinaris de professionals dels àmbits psicològic i social, busca obrir noves vies d’expressió dels conflictes i les emocions que sorgeixen en el procés verbal. S’utilitza el moviment com una eina al servei del cos que ajuda i afecta en positiu a les relacions interpersonals, evoca a desencallar situacions, dóna respostes i canalitza moments de tensió.

El projecte ha treballat amb els grups de suport a dones en situació de violència de gènere, intentant connectar de nou la part física i psíquica i millorant l’autoestima. També ho ha fet en grups d’homes maltractadors, treballant la canalització de la violència i l’augment de l’empatia.

Montserrat Iranzo va ser finalista dels Premis Dansacat 2009 pel projecte Dansa a les presons.

La comissió de preselecció ha decidit seleccionar aquesta candidatura pel seu treball amb el col·lectiu de dones víctimes de la violència a través de la dansa com a mitjà terapèutic i per incloure també als homes en aquesta pràctica.

VOTA


Accions

Information

Deixa un comentari