Amaranta Velarde per Lo Natural

28 11 2012

Foto: Sandra Nicolau

Lo Natural comença a partir de les preguntes que es realitza la seva creadora i intèrpret, Amaranta Velarde, sobre el que significa ser natural i els límits, si és que existeixen, entre el natural i l’artificial.

El solo fa referència a com les noves tecnologies influeixen en el nostre comportament i experiència; també s’inspira en l’obsessió per connectar-se amb la natura, el new age, la recerca d’una “essència” i els rituals esotèrics. Oscil·lant entre la representació teatral d’un discurs que l’ordinador emet i la creació de paisatges ficticis, la intèrpret convida al públic a aventurar-se en un univers cibernètic que vislumbra restes d’una humanitat nostàlgica.

Velarde es va graduar i va treballar a Holanda durant deu anys. El 2011 es muda a Barcelona on comença la creació d’aquesta peça a La Poderosa, L’Estruch, Graner, L’Animal a l’Esquena i Adrià Antic. Estrenada a l’Antic Teatre, la peça va guanyar el concurs La Bien Pagá al festival Escena Criminal III . També s’ha pogut veure al Festival Escena Poblenou i en el cicle Panoramix de La Caldera.

Lo Natural ha estat creat per:

Coreografia i interpretació: Amaranta Velarde / Text: Amaranta Velarde i text de Wikipedia / Música: gravacions de Michael Harner de cants xamànics / Composicions: Vivaldi i Ryoki Ikeda mesclades amb efectes sonors per Amaranta Velarde / Il·luminació: Emili Bravo / Assistència artística: Diana Gadish / Amb el suport de: La Poderosa, L’Estruch i L’Animal a l’Esquena / Producció: Antic Teatre.

Més informació

La comissió de preselecció ha decidit seleccionar aquesta candidatura per l’efervescència de la seva carrera i l’impacte causat en l’escena catalana en poc temps amb la peça Lo Natural.

VOTA


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: