La coreògrafa Lipi Hernández, el projecte ‘Dansateràpia amb víctimes de violència de gènere’ de Montserrat Iranzo, i Les filles Föllen, guanyen els Premis Dansacat 2012

20 12 2012

La ballarina i coreògrafa Lipi Hernández (categoria Trajectòria Professional), el projecte Dansa com a eina terapèutica amb víctimes de violència de gènere, de Montserrat Iranzo (categoria Dansa i Societat), i Les filles Föllen (categoria Nous Talents) han resultat guanyadors de la III edició dels Premis Dansacat, organitzats per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), i atorgats per votació popular.

Foto: Josep Aznar

Guanyadores premis Dansacat

Així s’ha donat a conèixer aquest vespre a l’Espai Dansat! de Barcelona, en un acte, presentat per la ballarina i membre de la junta de l’APdC, Mercedes Recacha, i Cèsar Compte, gerent de l’entitat.

El premi està dotat amb 1000€ i una escultura de l’escola d’expressió artística Traç.

Els premiats : En la categoria de “Trajectòria professional“, s’ha endut el premi Lipi Hernández. Optava al premi junt amb Dominik Borucki i Vero Cendoya.  Pel que fa a la categoria de “Dansa i Societat” el projecte Dansa com a eina terapèutica amb víctimes de violència de gènere, de Montserrat Iranzo ha estat el més votat. Optava al premi junt amb Pobles en dansa d’Álvaro de la Peña i Dansapar 2011, de l’Associació Dans_On. Quant a la categoria de “Nous Talents” han resultat guanyadores Les filles Föllen, que competien amb Amaranta Velarde per Lo Natural, i Iris Heitzinger i Natalia Jiménez, per L_entes.

L’APdC, a més, ha fet entrega del Premi al Soci, premi fora de concurs decidit per la Junta de l’associació en agraïment a la tasca duta a terme pel soci o grup de socis més implicats en el desenvolupament dels objectius de l’APdC, dotat amb una escultura de Traç i un xec regal de 100€ per a equipament a CASIMIRO. El Premi ha estat per a Anna Roblas, ballarina coreògrafa i professora, per la seva gran tasca en la comissió d’educació de l’APdC, i la seva lluita pel reconeixement i la dignificació dels professionals de la dansa.

L’APdC també celebra enguany 25 anys defensant els drets dels treballadors amb una festa a la qual han assistit premiats, finalistes i gent de la professió. L’entitat va rebre el Premi Nacional de Cultura 2011 en la categoria de Dansa “pel nou impuls amb què ha introduït millores en l’àmbit de les noves tecnologies pel que fa a la informació, la comunicació i la difusió de la dansa; per la tasca d’ajuda i de suport als joves creadors i, sobretot, per continuar lluitant incansablement per un reconeixement digne de la professió i per la regulació dels drets laborals del sector de la dansa”.


Accions

Information

Deixa un comentari