Seleccionats els finalistes dels Premis Dansacat 2012. Vota!

28 11 2012

Els Premis Dansacat, en la seva tercera edició, ja tenen finalistes en les seves tres categories: Trajectòria Professional, Dansa i Societat i Nous Talents.

La comissió de preselecció ha escollit els finalistes d’entre les més de 40 candidatures rebudes a través de www.dansacat.org.

En la categoria Trajectòria Professional han resultat finalistes Dominik Borucki “pel seu destacable camí en la dansa com a intèrpret, creador, docent i terapeuta”; Lipi Hernández, “per la seva valuosa aportació a la dansa des de diferents àmbits de la creació, la docència i la recerca. També per la seva gestió d’espais dedicats a aquest art escènic” i Vero Cendoya “per la seva experiència com a intèrpret en diverses companyies, pel seu treball interdisciplinar en la seva faceta de creadora i per l’empenta a l’hora de tirar endavant La Palomera, un nou espai per a les arts escèniques a Barcelona”.

En la categoria Dansa i Societat els finalistes són el projecte Dansa com a eina terapèutica amb víctimes de la violència de gènere, de Montserrat Iranzo “pel seu treball amb el col·lectiu de dones víctimes de la violència a través de la dansa com a mitjà terapèutic i per incloure també als homes en aquesta pràctica”; Pobles en Dansa, d’Álvaro de la Peña “pel seu esforç d’estendre la dansa a territoris on habitualment no arriba, d’integrar diferents generacions i pobles, i pel treball realitzat per aconseguir nous públics” i Dansapar 2011, de l’Associació Dans_On “per portar la dansa a l’espai públic, descontextualitzar-la i apropar-la a centres de població en risc d’exclusió”.

Com a novetat respecte a anteriors edicions, s’ha convocat la categoria Nous Talents. Les candidatures seleccionades com a finalistes són Les filles Föllen, “per la seva capacitat emprenedora i per portar les seves propostes escèniques fora dels àmbits convencionals”; Amaranta Velarde “per l’efervescència de la seva carrera i l’impacte causat en l’escena catalana en poc temps amb la peça Lo Natural” i Iris Heitzinger i Natalia Jiménez amb l’espectacle L_entes “per la qualitat de la seva interpretació i les creacions multidisciplinars, la inclusió de la ciència en aquest projecte i per l’utilització d’espais no convencionals”.

El premi està dotat amb 1000€ i una escultura realitzada per l’escola Traç.

Els guanyadors s’escolliran per votació popular, a través de www.dansacat.org. El període de votacions s’inicia avui 28 de novembre i finalitzarà el 16 de desembre.

L’APdC també farà entrega del Premi al Soci, premi fora de concurs, decidit per la Junta de l’APdC en agraïment a la tasca duta a terme pel soci més implicat en el desenvolupament dels objectius de l’Associació. El premi està dotat amb un xec de 100 € en equipament a la botiga Casimiro i una escultura realitzada per l’escola Traç.

Els premiats es donaran a conèixer el 20 de desembre (20 h) en un acte festiu a l’Espai Dansat!. El lliurament de premis coincideix amb l’estrena de l’espectacle Little Me, de Lali Ayguadé (21 h). Després de la funció, es commemoraran els 25 anys de l’APdC amb una petita festa al hall del teatre.

Els Premis Dansacat, organitzats per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), tenen com a objectiu principal reconèixer, incentivar i promocionar la feina dels professionals de la Dansa a Catalunya, recollint les seves diferents realitats, contemplant d’una banda la seva vessant més artística i de l’altra, la seva vessant més social.

Espai Dansa’t, Dinàmica Ballet, Casimiro, Moritz, Celler El Masroig, l’Escola Traç i iCat.cat col·laboren amb els Premis Dansacat.

VOTA!


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: