Projecte “Dansa a les Escoles”- Claudia Moreso

3 11 2010

El projecte “Dansa a les Escoles”, creat per la ballarina, coreògrafa i co-faundadora de la companyia Nats Nus Dansa Claudia Moreso, es va iniciar l’any 2006 amb l’objectiu de normalitzar la dansa com a opció d’oci cultural i difondre-la com a eina educativa que facilita el procés d’aprenentatge global del nen.

El projecte, que es va iniciar a les escoles públiques de Sant Cugat del Vallès, introdueix la dansa creativa a l’aula de la mà de professionals de la dansa i permet al nen aportar la seva pròpia personalitat a l’hora de moure’s i treballar aspectes com la dinàmica i el ritme, la relació amb els companys, etc.

Aquesta iniciativa corrobora la importància de la incorporació de la dansa en la formació educativa dels nens i professors. A més,  confirma la seva concepció de que la dansa  és un mitjà d’expressió i comunicació que potencia les capacitats físiques, creatives i emocionals dels nens aportant grans beneficis en el seu desenvolupament personal i social.

Més informació

La comissió de preselecció ha decidit seleccionar aquesta candidatura  “ per fomentar la dansa a les escoles i la creació de nous públics per a la dansa”.

Vota


Accions

Informació

2 responses

26 11 2010
Premis Dansacat 2010. Últims dies per votar! « Premis Dansacat

[…] a la categoria “Dansa i societat”, els tres finalistes són el projecte Dansa a les escoles de Claudia Moreso, “per fomentar la dansa a les escoles i la creació de nous públics per a […]

21 08 2011
Josep

Es una iniciativa i un plantejament molt interessant. Que des de petits aprenguem a expressar-nos també amb el nostre cos ha de desenvolupar moltes capacitats desconegudes i llenguatges que tothom entén: major capacitat de comunicació. També altres aspectes com promoure la relació amb els demés, la integració al grup, etc. Molt important per la formació de la persona. Un premi molt merescut, ara cal esperar que aquesta iniciativa tingui continuitat al mon educatiu en general del nostre pais, incorporant-ho als programes educatius com una assignatura més. Ho és ja?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: