Projecte “Dansa com a eina de reinserció social a centres penitenciaris”- Montserrat Iranzo

6 11 2009

Quatre CaminsEl projecte “Dansa com a eina de reinserció social a centres penitenciaris” , a càrrec de la ballarina, creadora i dansaterapeuta Montserrat Iranzo utilitza la dansa com a eina de reinserció social argumentada a partir del procés de treball dut a terme amb interns-homes dels Centres Pentitenciaris de Joves i el de Quatre Camins, des del 2004 fins l’actualitat.
La dansa esdevé l’eina principal per treballar aptituds corporals, gestos, accions,…, que són el resultat de sentir-se, experimentar vivències, compartir experiències i expressar sensacions.  La finalitat d’aquest tipus de treball és promoure la interacció i afavorir l’autoconeixement, buscant alternatives d’expressió, potenciant i desenvolupant les capacitats, competències i recursos personals a partir de la creativitat per a integra-les a la vida quotidiana des d’una actitud positiva cap el cos. També s’ofereix un espai on l’expressió corporal ajuda a establir connexions de comunicació entre els diferents membres del grup.

Com a resultat final d’aquesta feina va nèixer  El Hombre. The Gangs, un procés de creació executat exclusivament pels propis interns a partir d’una metodologia de treball amb tres vessants diferenciades: la creativa-artística, la terapèutica i la pedagògica i d’aprenentatge quotidià. El Hombre. The Gangs s’ha escenificat en 2 ocasions al Teatre de Quatre Camins, una davant de 600 interns i l’altra davant de familiars dels participants, de programadors de teatre i de mitjans de comunicació. La presentació pública ajuda en la vinculació a la societat, implicant-la directament en el procés. La dansa esdevé el fil conductor i l’excusa per connectar l’individu amb la resta, amb tot el que l’envolta, amb la societat; passant de l’individu al grup i del grup a la societat.

La comissió de preselecció ha decidit seleccionar aquesta candidatura per “establir ponts entre la societat i la dansa, integrant la dansa en aquells col·lectius més desfavorits”


Més informació a: www.dansalut.com

Vota

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: