Finalistes del Premis Dansacat 2009

6 11 2009

Logo dansacat premis altaEls Premis Dansacat, que enguany celebren la seva primera edició, ja tenen finalistes en les seves dues categories de “Reconeixement professional i “Dansa i societat”.

Els Premis Dansacat, organitzats per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), tenen com a objectiu principal reconèixer, incentivar i promocionar la feina dels professionals de la Dansa a Catalunya, recollint les seves diferents realitats, contemplant d’una banda la seva vessant més artística i de l’altra, la seva vessant més social.

La comissió de preselecció ha escollit els finalistes d’entre les candidatures rebudes a través de http://www.dansacat.org. Aquesta comissió està formada per: Jordi Casanovas, ballarí de reconeguda trajectòria; Montse Prat, gestora i productora especialitzada en dansa; Lipi Hernández, creadora i mestra de dansa contemporània; Sònia Klamburg, directora d’Àrea. Espai de Dansa i Creació; i Núria Font, videoartista, Premi Nacional de Cultura 2009 en la categoria de Dansa.

Els finalistes

En la categoria “Reconeixement professional” han resultat finalistes Carles Salas “pel seu perfil polifacètic com a creador i pedagog, i pel seu treball d’aproximació de la dansa a nous públics”, explica la comissió; la companyia La Intrusa Danza formada per Virginia García i Damián Muñoz “per la seva aportació a la creació en dansa i pel seu destacat treball escènic”; i Josep Aznar “per la seva trajectòria recollint la memòria de la dansa, sent un dels primers fotògrafs de dansa a Catalunya”.

Quant a la categoria “Dansa i societat”, els finalistes són la Fundació Psico-Art de Catalunya “per obrir nous camins a la dansa; per la seva empenta i constància”; i el projecte ‘Dansa com a eina de reinserció social a centres penitenciaris’ de Montserrat Iranzo, per “establir ponts entre la societat i la dansa, integrant la dansa en aquells col·lectius més desfavorits”.

El premi està dotat amb 1000€ (650€ en metàl·lic i un xec regal de 350€ per equipament de Dansa a qualsevol botiga Menkes), i una escultura de l’artista Andreu Bresca.

Els guanyadors s’escolliran per votació popular, a través de  www.dansact.org. El període de votacions s’inicia avui 6 de novembre i finalitzarà el 6 de desembre. Els premiats es donaran a conèixer l’11 de desembre al vespre en un acte festiu a la Nau Ivanow de Barcelona.  L’APdC també farà entrega del Premi al Soci, premi fora de concurs, decidit per la Junta de l’APdC en agraïment a la tasca duta a terme pel soci més implicat en el desenvolupament dels objectius de l’ Associació.

Nau Ivanow, ICAT FM, Miscel·lània, Harlequin i Menkes col·laboren amb els Premis Dansacat.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: